Pyrykääkkä Design on väri-ilottelua, ekologisuutta ja uniikkeja ideoita

Pyrykääkkä Design -brändin takana on ammattikuvataiteilija, neljän lapsen äiti ja käsityöläinen Mari Isotalo. Pyrykääkkä Designin toiminnan kulmakiviä ovat värikkyys, uniikkius ja ekologisuus. Mari on aina rakastanut värejä ja iloisia kuvioita, ja tämä näkyy niin hänen maalauksissaan kuin hänen sunnittelemissaan kuoseissaankin.

Pyrykääkkä Designin tuotteet ovat uniikkeja tai piensarjoja – täysin samanlaista ei tule heti kadulla vastaan! Seuraavassa Mari kertoo itsestään ja työstään.

Kuka olet?
Mari Isotalo, hämeenlinnalainen ammattikuvataiteilija ja kuoseja suunnitteleva käsityöyrittäjä.

Miten innostuit tekstiileistä ja ompelemisesta?
Nuorena lukion jälkeen olin innostunut vaatteiden suunnittelusta ja valmistamisesta, ja hankin alan peruskoulutuksen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Olen ensimmäiseltä koulutukseltani vaatetusalan artesaani. Myöhemmin kuvan tekeminen vei mukanaan useiksi vuosiksi ja ompeleminen jäi vähemmälle. Nyt olen viitisen vuotta toiminut aktiivisemmin taas myös käsityöläisenä taiteilijuuden rinnalla. Muotojen, värien ja sommittelun kanssa olen ollut taidemaalarin ammatissani tekemisissä jo lähes kaksi vuosikymmentä, joten uusin aluevaltaukseni kuosisuunnittelu toimii tavallaan luonnollisena jatkumona ja linkkinä näiden kahden ammattini välillä.

Mistä nimi Pyrykääkkä tulee, mitä se tarkoittaa?
Nimen on keksinyt vanhin tyttäreni ollessaan noin 3-4 -vuotias. Hän piirsi hauskan lintukuvan, jota olen lainannut logoonikin ja kertoi lintujen olevan ”pyrykääkkiä”. Tietynlainen iloinen lapsenomaisuus ja peppipitkätossumainen boheemius leimaa myös omaa tekemistäni, joten Pyrykääkkä sopi mielestäni hyvin tällaisen keski-ikäisen, vähän hassun taiteilijattaren tuotemerkiksi.

Alkuperäiset Pyrykääkät ostoskassissa, jonka Mari on valmistanut täyspellavaisen taulukankaan ylijäämäpaloista. Tutustu tuotteeseen >>

Mistä saat innoituksen töihisi/omien printtien suunnitteluun? Käytät myös paljon värikkäitä kankaita, mitä värit sinulle merkitsevät?
Värit ovat minulle todella tärkeitä. Minulla on sekä henkilökohtaisessa elämässäni, että taiteellisessa työssäni selkeitä ”värikausia”. Uskon myös värien psykologiseen voimaan; siihen, että tietyllä värillä on tietty tarkoitus ja tämän vuoksi tarvitsemme eri värejä eri elämäntilanteissa. Rakastan värien yhdistelemistä ja vintagekankaita, joiden värimaailma voi olla samaan aikaan hyvinkin villi mutta kuitenkin sointuva. Suurimpia innoituksen lähteitäni kuosisuunnittelussa ovatkin juuri 50-60-70 -lukujen värikkäät ja iloiset, muotokieleltään selkeät printit sekä pop-taide. En oikeastaan koskaan tee mitään yksiväristä – tai harmaata, vaikka se suomalaisten suosikkiväri onkin. Haluan kannustaa ihmisiä käyttämään värejä rohkeammin. Pienikin värikäs yksityiskohta kuten laukku tai huivi piristävät ihmeesti! Olenkin joskus maininnut leikkimieliseksi ”missiokseni” harmauden poistamisen maailmasta (hihhih)!

Pyrkykääkkä Designin kaikki tuotteet ovat nyt alennuksessa verkkokaupassamme! Tutustu valikoimaan >>


Mikä on suosituin tuotteesi?
Itse ompelemani pitkällä, säädettävällä olkahihnalla varustetut kännykkälaukut sekä pienet kukkarot eri kuoseilla. Uudemmista tuotteista voisi mainita puuvillasilkkiset rusettihiusdonitsit sekä puuvillakankaalle painetut kangastaulut, joissa on suunnittelemani printin lisäksi jokin hassu mietelause.

Kännykkälaukkuun mahtuu mainiosti isompikin puhelin, Pyrykääkkä Designin kukkaro, avaimet ja tarvittavaa kosmetiikka. Tutustu tuotteeseen >>


Suunnittelemasi kuosit painetaan luomupuuvillalle ja käytät myös kierrätysmateriaaleja. Mitä ekologisuus ja kestävä kehitys sinulle merkitsee?
Vaate- ja tekstiiliteollisuushan ovat yksiä suurimpia saastuttajia ja veden kuluttajia maailmassa, puhumattakaan puuvillaviljelmien ja tekstiilitehtaiden työoloista. Kertakäyttökulttuurista ja pikamuodista on valitettavasti tullut arkipäivää, mutta onneksi kotimaisen käsityön ja designin arvostus ovat myös selvässä nousussa. Käyttämällä ekologisia ja kierrätettyjä materiaaleja voin omalta osaltani edes pikkuriikkisen vaikuttaa kehityksen suuntaan. Suunnittelemiani kankaita painetaan kerralla vain se määrä, joka tarvitaan, jolloin jätettä syntyy vähemmän. Käyttämäni kankaat ovat pääsääntöisesti luomupuuvillaa ja ne on kudottu varmistetuissa tuotanto-oloissa Pohjois- Euroopassa.

Mitä haluaisit ihmisten ajattelevan, kun he näkevät tuotteesi?
Haluan tuotteideni antavan ihmisille tietysti iloa ja ihastusta, värienergiaa, ehkä nostalgian tunteitakin.

Ihanat kuosit ilostuttavat! Tutustu Pyrykääkkä Designin tuotteisiin >>

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia ja unelmia sinulla on Pyrykääkälle?
Omaa toimintaa täytyy kehittää koko ajan, ettei jämähdä. Mielessäni pyörii jatkuvasti uusia tuote- ja kuosi-ideoita, joita haluaisin seuraavaksi tehdä. Olisipa vain vuorokaudessa tunteja enemmän, että ehtisi toteuttaa kaiken!
Yhden unelman toteutinkin juuri, kun sain valmiiksi Pyrykääkkä Designille uudet kotisivut. Tietysti toivon myös, että Pyrykääkästä muodostuisi pikkuhiljaa tunnetumpi brändi ja ihmiset löytäisivät tuotteeni – ja sen ilon, jota itse olen kokenut niitä tehdessäni. ♥

Pyrkykääkkä Designin kaikki tuotteet ovat nyt alennuksessa verkkokaupassamme! Tutustu valikoimaan >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *